«Ροζ σκιές»: κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της συγγραφέα Ελένης Χατζάκη

Μόλις κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της συγγραφέα Ελένης Χατζάκη από το Ηράκλειο «Ροζ σκιές» από τις Εκδόσεις  Αποστακτήριο

«Ροζ σκιές»
Είδος: Ποίηση
Συγγραφέας: Ελένη Χατζάκη
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Επιμέλεια: Παπακώστα Ελένη
Σελίδες: 94
ISBN: 978-618-5625-52-8
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14Χ21
Έτος Έκδοσης 2024
Τιμή: 10 ευρώ

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Σ’ έναν κόσμο σκοτεινό και άσχημο που κυριαρχεί η κακία, το μίσος, η αλαζονεία, το ψέμα και η αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο, αναπόφευκτα έρχεται η στιγμή που δεν αντέχεις πια τη μιζέρια. Θα κάνεις τη δική σου επανάσταση, θα πάρεις το πινέλο και θα βάλεις χρώμα στην ασχήμια. Όλα τα μαύρα σημάδια θα τα βάψεις ροζ, δίνοντας φως στα σκοτάδια σου. Οι “Ροζ σκιές” έχουν αυτόν το σκοπό. Αφού σε φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ασχήμια και το μαύρο αυτού του κόσμου, σου δίνουν έπειτα το πινέλο για να αλλάξεις χρώμα στον καμβά, να φωτίσεις τον κόσμο σου. Κι αν οι σκιές της ποιήτριας γίνονται ροζ, οι δικές σου σκιές μπορούν να πάρουν το δικό σου αγαπημένο χρώμα, αυτό που θα διώξει μια για πάντα τις σκούρες μελαγχολικές αποχρώσεις. Καθώς όλοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση προς τον εαυτό τους να κάνουν αυτή τη χρωματική παρέμβαση στον καμβά της ζωής τους.

«… οι σκιές θα προχωρούν μόνο μπροστά
και τίποτα δεν θα φοβούνται πια.
Δεν θα υπάρχει πια σκοτάδι
δεν θα υπάρχει μαύρο
όλα θα έχουν γίνει ροζ».

(από το ποίημα «Ροζ σκιές»)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

Η Ελένη Χατζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και κατοικεί μόνιμα. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μιλάει τρεις ξένες γλώσσες. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως δημοσιογράφος και ως στέλεχος επιχειρήσεων. Γράφει ποιήματα και διηγήματα και μεταφράζει έργα ξένων λογοτεχνών. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και σε διάφορα έγκριτα  λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Τον Ιανουάριο του 2024 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Ροζ σκιές” από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο:

https://www.apostaktirio-books.gr/product/ρροζοζ-σκιές/

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί